Black Weekend 2022


Något så roligt som Black Friday är ju smått sorgligt ska behöva ta slut på 24 timmar. Därför utökas rean lite för varje år som går. Dagarna går under samlingsnamnet Black Weekend. 2022 så är denna Weekend från den 24-28 November. Det är dock inte att lita på att de bästa erbjudande finns kvar alla dagar. Många väljer dock endast att rea på fredagen och måndag. Måndagen kallas för Cyber Monday och är webbens egna dag, även fast Black Friday är betydligt mer utbrett.

Det gäller med andra ord att agera direkt. Finner du något på fredagen så anta inte att erbjudandet står kvar över helgen. Eventuellt kommer det åter på Cyber Monday men det är också långt ifrån säkert. En gissning är att torsdagen kommer bli ett startskott i år. Många får sin lön detta datum, och är handlingssugna.

Black Weekend varar från torsdag 24/11 till Cyber Monday den 28/11.

Black Weekend innefattar hela perioden av rea runt den svarta fredagen.

Förfest, fest och efterfest


Som rubriken lyder kan vi sammanfatta Black Weekend. Förfesten är alla de butiker som väljer att tjuvstarta redan på torsdagen den 25 November. Festen behöver knappast någon närmare presentation. Den infaller på Svarta fredagen. Cyber Monday symboliserar efterfesten då det är sista chansen att handla till fina rabatter.

Just det här med tjuvstart blir allt vanliga. Vi kan se paralleller till mellandagsrean. För x antal år sedan så började den på annandag jul den 26 December. Allt eftersom åren går och samhället blir mer materialiserat så började även flertalet butiker flytta fram sina startdatum. Nu för tiden är det inte alls ovanligt att mellandagsrean sätter igång redan innan jul.

  • Kortfattat;

    Black Weekend helgen blir allt längre. Nu kan även torsdagen räknas in då det blir allt vanligare med rea-tjuvstart.

Håll ögonen öppna


De som väljer rea-tjuvstart torsdagen 25 November kan snabbare sälja slut på populära produkter. Det finns risk för att deras ”supererbjudanden” går åt i snabb takt. När fredag kommer så kanske det endast finns ett fåtal kvar. Därför är det en god idé att ha koll på de butiker du tänka handla i. Ett besök redan på torsdagen kan vara skillnad mellan att hinna gå ett exemplar eller ej.

Varför vill vissa butiker vara först genom att förlänga Black Weekend? Svaret är enkelt: För att vara först att locka kunderna med sin novemberlön. Just i år får många sin lön den 25 November, och är säkert sugna på att shoppa loss rejält. En strategisk handling som förmodligen kommer bli hyfsat vanligt i år. I vilket fall på torsdagskväll så det finns 2 kvällar i rad att fynda på.

Gör dig redo för Black Friday Week genom att se de bästa erbjudanden i Sverige.

  • Kortfattat;

    Då många löntagare får sin lön den 25 November tror vi det blir vanligt med utökat Black Weekend 2022. Ha koll redan på torsdagen.