Black Friday i Sverige


Hur gammalt är den här shoppingdagen egentligen? Black Friday har på senaste åren blomstrat rejält i Sverige, och norden överlag. Fjolåret blev kanske det första året som dagen togs emot med öppna armar av svenskarna. Från att ha varit ett ”jippo från Amerika” så blev det mer till hela världens köpfest.

Vi kunde se siffror som var flera hundra procent över vad butikerna säljer en vanlig dag. Exakt hur det såg ut i Sverige är svårt att säga. En sak är dock väldigt säker och det är att försäljningen går upp radikalt under Black Friday i Sverige. En sammanställning Zanox gjorde var bland annat att det genomsnittliga köpet låg på hela 110 Euro. Det bevisar att vi i Sverige (och övriga världen) laddar inför Black Friday och gör stora inköp. Inte så konstigt va med tanke på alla fina rabatter som erbjuds?


Fjolåret var året då Black Friday shopping slog till som det bästa tillfället att shoppa billigt på. Vi i Sverige, och övriga länder, ökade handeln med 51% (enligt Zanox) i jämförelse med Black Friday året innan. Vi har alltså goda skäl att tro att 2018 kommer bli ännu bättre.

Största reorna i Sverige


Av våra erfarenheter så är några av de mest omtyckte Black Friday reorna i Sverige de på CDON, Coolstuff, Eleven med flera. Då pratar vi om Black Friday online. I fysiska butiker så kan vi anta att Elgiganten skulle ligga med i toppen.

Oavsett om du föredrar shopping i butiker på stan eller sitter hellre framför datorn hemma så är Black Friday i Sverige ett tillfälle att fynda.

  • Black Friday i Sverige växer sig starkare för vart år som gått. 2021 kommer med stor sannolikhet bli den största köpfesten som svenskarna någonsin har skådat.