Fallgropar på Black Friday


Vad fallgropar det är väl hur värdefullt som helst med bra priser? Black Friday bjuder utan tvekan på tusentals produkter som aldrig eller ytterst sällan sålts till ett bättre pris. När det kryllar av erbjudanden så är det lätt att bli fartblind. Är allt verkligen så billigt som det verkar? Nej tyvärr inte då en del väljer att höja sitt ordinarie pris. Rabatten som det skyltas med blir då många procent högre än den egentligen är.

Ingen vill ju bli lurad denna shopping dag nummer ett. Här kommer en rad tips på hur du undviker att bli lurat under Black Friday.

Är priserna egentligen så låga som dom skyltas med att vara på Black Friday?

Extremt hög rabatt, procentuellt sett, är ibland inte så bra som vi lätt kan tro.

Sunt förnuft räcker långt


Är den där kaffekokaren verkligen ute för halva priset idag? Är dealen så bra att du behöver fundera igenom om prissättning över huvud taget är möjlig för att gå plus på så bör du forska lite. Sajter som prisjakt och pricerunner är utmärkta för att kolla hur priset rört sig senaste tiden. Grejen med Black Friday är främst en bred rabatt stora delar av sortimentet. Ett par produkter brukar stå ut lite extra, och på dessa kan butikerna mycket väl göra en minusaffär. Genom att locka in oss konsumenter kan förhoppningsvis leda till att vi köper mer än bara den där lockelsen.

  • Kortfattat;

    Känns rabatten rimlig så är den förmodligen det. Är det FÖR bra så är det alltid smart att jämföra priset över tid.

Handla mer än tänkt


Handla för 1000 kronor för att ges 20% rabatt. Handla för 2000 kronor så bli rabatten hela 30%. Ja så är det inte alls ovanligt att butikerna online lockar sina besökare under Black Friday. Hade du tänk köpa en golfklubba så finns risken att du istället slår till på en helt ny bag. Det är lätt att dras med och verkligen vilja nå de där 2000 kronorna för den bästa procenten att dra av från summan. Men behövs verkligen alla saker? Stanna till och tänk igenom ditt inköp för ett tag. Genom att låta affärerna ta några minuter extra så minskas risken för att köpa prylar ni egentligen inte tänkt att köpa.

Röda priser överlag är en risk i sig. Kläderna, parfymen eller skorna är kanske inte alls vad du skulle köpa till fullt pris. Tänk till om verkligen plaggen eller prylarna kommer att användas. Är det en tröja som du bär ett par gånger så blir det billiga priset trots allt rätt så dyrt, per gång.

Skaffa en bra överblick över Black Friday rea i Sverige >

  • Kortfattat;

    Är inte grejerna på rabatt helt rätt så kan priset (per användning) bli väldigt högt. Klicka endast hem sånt du vet dig vilja ha.

Tänk långsiktigt på Black Friday


Personligen så brukar jag bunkra upp kosttillskott på Black Friday. Hållbarheten är bra och det är ett inköp jag vet kommer gå åt. Att bunkra är aldrig fel, så länge du vet att grejerna kommer gå åt. Det stora utropstecknet här är vilket bäst före datumet är. Får x antal procent av dina inköp får kastas så faller ju hela koncepten, eller hur?

Schampo, vitaminer dammsugarpåsar är något de flesta är i behöv av förr eller senare. Den stora skillnaden mellan de tre är att vitaminerna tappar i effektivitet om de bli för gamla. Så det är aldrig fel att tänka till hur lång in i framtiden dina inköp kan användas. Shoppa så att du vet att produkterna går åt.

  • Kortfattat;

    Är det du köper bäst före ett visst datum är det bäst att inte slå till på för mycket.

Hoppas tipsen här gör så att ni kan undvika de fallgropar som det finns risk att hamna i under Black Friday.


Hjälp dina vänner undvika fallgroparna