Singles day

Singles day i Sverige

Idag är det 11 November och det innebär Singels Day. Elva elva är fyra ettor och dessa står således för att man är en. En shoppingdag som är extremt stor i Asien, och då främst Kina. Likt alla influenser så kommer vi höra allt mer om singlarnas dag framöver. För att jämföra med Black Friday så sägs den här dagen vara ännu större, internationellt sett. Den svarta shoppingfredagen tog fäste för 2-3 år sen och har nu utvecklas till ett den största rabatterade dagen i Sverige. Frågan är om Singles Day kan bli lika stort? Eller rent av större.

Ett flertal butiker försökte sig på att locka kunder redan i år. Elgiganten gick i bräschen och en hel del andra hängde på. Faktum är att vi sett förbluffande många onlineshoppar erbjuda rabatt. Överlägset vanligast är att rea hela sortimentet med 11% med hjälp av en rabattkod, som visas hos butiken. Den bästa procenten (vi hittat) är Bodystore som valde att dubbla de 11 till 22 procent. Inte illa då det gäller hela sortimentet.

Än så länge kan vi se Singles Day som en dålig uppvärmning till Black Friday. Känslan är dock att dagen kommer få rejält fästa redan till nästa år. Hypade dagar likt dessa kommer och går. Vem vet en vacker dag så kanske det är singlarnas dag som kommer stå för den största handeln även i Sverige.