Svarta veckan

Utvecklingen till Black Week

Snart är det dags för den svarta veckan. I år är Black Friday extremt uppladdat och allt tyder på att rean kommer slå alla rekord med hästlängder. Vi märker mest av en tydlig ökning från de lite mindre webbshopparna. Förr om året har det varit “okej” att åsidosätta dagen. Känslan att det inte är lika okej länge då besökarna väntar sig en köpfest.

Från att i början bara vara fredagen som gällde. Så småningom så utökade allt fler sin rea så priserna gällde hela helgen inklusive måndagen. Nu är det alltså dags att ta ännu ett steg genom att erbjuda något hela veckan. Med start om cirka 3 timmar. En del väljer denna stil men än så länge är det rätt så få trots allt. Vågar vi tro att nästa år blir Black Weeks stora genombrott?

Effekten avtar

Att se butikernas vilja att sälja en hel vecka är enkel. Däremot finns risken “The Grande Finale” avtar i kraft om köpfesten pågår hela veckan. I år är nog inte detta ett problem i och med alla uppmärksamhet i media. Få har kunnat missa att det är på fredag det gäller att ha laddad plånbok.

Sättet är även ett försök att bibehålla en hög försäljning dagarna innan. Många håller väl hårt i slantarna till den riktiga rean börjar va?

Hoppas ni alla är laddad till tusen och att veckan bjuder på många bra köplägen! Gör gärna ett besök på sidan med fallgropar. Förhoppningsvis kommer den sidan hjälpa till så att alla köp bli korrekta.

Happy shopping!